top of page

Timmerlagning

Att laga timmerhus

Det kan vara en dålig dränering, skador i tak och fasad bland annat. Ja orsakerna är många till att timmerhus får sättningar och rötskador.

I de flesta fall går det rädda byggnaden genom att räta upp den och byta ut de skadade delarna mot friskt virke.

Vi lyfter huvudsakligen med pneumatiska kuddar som ger stor anläggningsyta och betydligt säkrare lyft än enbart domkrafter.

Vill du bara ha hjälp med lyftet så är det inget problem.

Stockbyte

Var gränsen går för när det är dags att byta istället för att laga en timmerstock i en vägg varierar beroende på byggnadens funktion och även antikvariskt värde bör beaktas.

Helst jobbar vi med fasta priser på timmerlagningar. Detta för att du som kund inte ska behöva betala för mer än du får.

Riktpriset för timmerlagning / stockbyte ligger på 2500kr/lpm inkl moms. Detta med viss reservation för objektets storlek och reparationernas omfattning.

Byta timmer själv?

Vi får ofta frågan om hur svårt det är att själv byta en stock i ett timmerhus?

Vet man bara vad man gör är det inte svårt så vi brukar rekommendera att gå en timringskurs för att få förståelse för hur principerna i timring.

 

Har man inte tiden att gå en timringskurs erbjuder vi en nerbantad faktaspäckad kurs i form av en webbkurs du kan se när du vill på din egen dator hemma i soffan. Där får ni en genomgång av grunderna i knuttimring och vilka verktyg som används.

Många gånger vill du som kund vara med och lära dig inför framtida reparationer, något som vi inte har nåt emot.

En stor del av att arbeta med byggnadsvård är att informera andra om vilka värden vi ska vårda och  den kunskapen ger ökad respekt för vårt hantverk.

bottom of page